Да пораснем заедно – работилница за родители
Да пораснем заедно – работилница за родители / Дарик Сливен, Архив

Опита и резултатите от реализацията на проект „Да пораснем заедно - работилница за родители” на Община Тунджа ще бъдат представени днес от зам. кметът Станчо Ставрев и главния експерт по образование в общината Добринка Ангелова в столицата.

Заедно с Плевенския обществен фонд ще бъдат представен и възможностите за сътрудничество с Детския фонд на ООН за подпомагане и насърчаване на активното родителство.

През месец ноември 2011 г. в рамките на годишната среща на общините – приятели на детето, Община „Тунджа” получи престижния статут, включвайки се в инициативата на УНИЦЕФ – България. Статутът е ангажираност и действие на местната власт в най-добрия интерес на детето и подкрепа на неговите родители. Това е началото на едно партньорство с реални ползи за децата и младите хора – техните родители, които са избрали да живеят на село.

Проектът „Да пораснем заедно – работилница за родители” стартира на 23 март 2012 г. в Народно читалище „Просвета-1910”, село Тенево.Дейностите се осъществиха в селата Безмер, Бояджик, Веселиново, Генерал Инзово, Дражево, Кукорево, Роза и Тенево със съдействието и активността на 8-те местни читалища.

Чрез проекта се реализира подкрепа за доброто родителство и насърчаване около 120 родители да развиват и надграждат своите компетентности в грижата на децата в периода на ранното детско развитие.