Д-р Васислав Петров: Недоносените бебета в Отделението по неонатология са в добри ръце
Д-р Васислав Петров: Недоносените бебета в Отделението по неонатология са в добри ръце / МБАЛ „Д-р Иван Селимински”

Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен е на много високо ниво и децата, които се настаняват при нас, са в добри ръце. Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров по време на тържество, посветено на Световния ден на недоносеността.

Д-р Петров отбеляза, че по време на честванията на 135 години от създаването на болницата, гостите са признали, че подобно отделение не са виждали и лекарите са едни от най-добрите в България. Той благодари на целия екип на отделението за грижите, които полага за най-малките пациенти.  Сливенската болница отбелязва Деня на недоносеността за трети пореден път.

На днешното тържество присъстваха още Надя Дренска – член на УС на фондация „Нашите недоносени деца”, Делян Стойков – началник-отдел „Социални дейности и здравеопазване” в община Сливен, главната сестра на болницата Красимира Танева, началникът на Отделението по неонатология д-р Комня Минчева, д-р Таня Праматарова и родители на недоносени деца, които са били пациенти на болницата.

Д-р Минчева отбеляза, че отделението разполага с най-модерната и животоспасяваща апаратура, както и с всички необходими медикаменти.

Надя Дренска информира, че фондация „Нашите недоносени деца” стартира петиция за въвеждане на единни стандарти при недоносените деца. Петицията цели повишаването на качеството и грижите на недоносените новородени и техните родители. Мерките, които се предлагат, не се изчерпват с изписването на детето от неонатологичното отделение, а включва проследяване и грижа.

Петицията ще бъде внесена на 25-ти ноември 2014 година в Президентството на Република България.