Без синя зона и това лято в Сливен
Без синя зона и това лято в Сливен / netinfo

Очаква се предложението на общинска администрация Сливен за „синя зона" да бъде готово до 30 септември. Днес общинските съветници дадоха съгласие за въвеждане на „синя зона" на улици и площади, общинска собственост и възложиха на кмета да предприеме всички необходими действия за въвеждането й.

Стефан Радев заяви, че предложението ще бъде готово в указания срок.„ Приключихме вече с ремонта на водния цикъл. Сформирана е комисията по безопасност на движението и транспорт. Другото е въпрос на анализ, сметки и проектиране", коментира още кмета.

Вносителят на предложението Момчил Пантелеев предлага след направен анализ на уличната мрежа в централна градска част да бъде обособена синята зона на територията между: бул. „Братя Миладинови", бул. „Стефан Караджа"; ул. „Генерал Скобелев", ул. „Великокняжевска", ул. „Г.С.Раковски", бул. „Христо Ботев", бул. „Хаджи Димитър", бул. „Братя Миладинови". В тази зона има възможност за обособяването от 500 до 1000 места.

Стефан Радев уточни, че не може да коментира, защото не е посочено как точно тези улици и участъци са избрани.

Целта на синята зона е да се преодолеят негативните последици, като се ограничи засиления трафик в центъра и масовото паркиране, част от което е в нарушение на правилата за движение.