Възрастна жена от Дибич е поредната жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Дибич е поредната жертва на телефонна измама / netinfo

77-годишна жена от село Дибич, че е станала поредната жертва на телефонна измама. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Пред полицейските служители жената обяснила, че около 14:00 часа вчера получила обаждане на стационарния си телефон. Тя заявила, че дочула собственото има на сестра си, като обаждането било от мъж, представил се за „доктор Томов". Той й обяснил, че са нужни пари за оперативно лечение на родственицата й.

Жената отговорила, че разполага с 800 лева, а „докторът" й обяснил да не прекъсва връзката, като след операцията ще изпрати хора, които да получат парите. Около час след това пред дома й в селото дошли две лица, като едното се представило като „дежурния лекар", а жената им предала сумата от 800 лева. Едва след това осъществила контакт със сестра си и установила, че е измамена. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на РУ на МВР Шумен.

От полицията отново напомнят на гражданите как да реагират в подобни ситуации - Веднага позвънете на телефон 112, (избира се безплатно). Свържете се с близките си. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка, не съобщавайте лични данни (имена, ЕГН или адрес), както и информация за банкови сметки.