Съветниците от Атака предлагат общинския съвет да осъди арменския геноцид
Съветниците от Атака предлагат общинския съвет да осъди арменския геноцид / netinfo

Декларация за признаване и осъждане на геноцида над арменците в Османската империя бе внесена от общинските съветници на „Атака” по време на постоянната комисия по култура, културно- историческо наследство, интерграционна политика и вероизповедание. Декларацията е подписана само от 5-ма от общинските съветници от Атака, това са Румен Русев, Хр. Челнаев, Ст. Русев, Д. Илиева и Г.Стоянов. Останалите двама общински съветници от групата на Атака Никола Константинов и Павлина Дянкова не са се подписали в подкрепа на декларацията.

Петтимата съветници от „Атака” предлагат местния парламент да приеме декларацията и да задължи кметът на Шумен Красимир Костов да впише датата 24 април като Ден за възпоменание на жертвите на арменския геноцид в Програмата за отбелязване на паметни дати на община Шумен.

Петтимата съветници от „Атака” предлагат още датата 24 април да се включи в културната програма на общината. Членовете на комисията решиха декларацията да бъде внесена като докладна записка в дневния ред на предстоящото заседание на общинския съвет.