ШОС
ШОС / dariknews.bg
30-годишният Виктор Станев, 25-годишният Димо Димов и 25-годишният Светлин Стойчев сключиха споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен, като се признаха за виновни за производството и държането с цел разпространение на около 17 кг марихуана, чиято стойност е в особено големи размери – 72 564 лева. Това съобщиха от Апелативна прокуратура.

Наркопроизводител влиза в затвора за 2 години и 4 месеца

Състав на Шуменския окръжен съд одобри споразуменията. За извършеното продължавано престъпление подсъдимите приеха да изтърпят наказания 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

И на тримата наркопроизводители, които са от Варна и са неосъждани до момента, е наложена глоба в размер на по 20 000 лева. В тежест на осъдените са и направените по делото съдебни разноски.

Оставиха за постоянно в ареста рецидивист, обвинен в блудство с младо момиче

Наркооранжерията действала от неустановена дата до 11 юли 2016 г. в село Ивански. Голяма част от намерените и иззети количества марихуана са открити в къща в селото, но наркотични вещества са намерени и иззети и от апартамент във Варна.

Осъдените са приели безусловно клаузите на споразуменията, като се отказали от разглеждане на делото срещу тях по общия ред. Одобрените от съда споразумения са със сила на присъди и са окончателни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.