/ netinfo
Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович“ изпрати своите представители в Световните ученически игри по баскетбол 3х3. Първенството ще се проведе в Сърбия между 24 и 28 юни, а шуменския отбор, който ще представлява и България е съставен от Никола Николов, Георги Минчев, Теодор Димитров и Милен Чолаков.

Шуменски спортисти с призови места от младежкия фестивал „Олимпийски надежди“

Момчетата ще бъдат водени от треньора Янко Янков, който също присъства в училището по време на изпращането. Учители и директорът на ПМГ Вилиола Любенова, която им пожела успех и добри игри. „Пожелавам им да представят достойно училището, Шумен, а и разбира се България“ каза тя.

Младите баскетболисти, които са ученици в 11 клас, също заявиха че тръгват за Сърбия с очаквания за добро представяне. Отиваме с идеята да се представим на най-високото ниво, което можем. Не знаем срещу какви съперници ще се изправим.

Ние направихме подготовката, така че не ни притесняват съперниците. Това, че сме стигнали до Световните ученически игри е голямо постижение“, каза още Никола Николов, допълвайки, че той и съотборниците му се надяват да се преборят за медали.

Юношите на БК ''Шумен'' се класираха за финали

Общо 27 държави ще вземат участие в баскетболния турнир
. „Баскетбола 3х3 е много атрактивна дисциплина, която е включена и в програмата за следващата Олимпиада в Токио.

Ще се раздадем на игрището и се надяваме на добър резултат и успех“, подчерта и наставникът Янко Янков. Шуменци спечелиха право на участие на игрите в Сърбия, след като миналата година бяха първенци на България в ученическите баскетболни игри.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.