/ БК "Шумен"

Още една от баскетболните надежди на БК "Шумен" получи повиквателна за националния отбор, съобщиха от клуба. Роберт Савов бе поканен на лагера на националите, родени 2003 г.

Шуменски отбор ще представя България на ученическото Световно по баскетбол 3х3

Роби се представи отлично с екипа на БК Шумен през изминалия сезон и съвсем логично попадна в полезрението на старши треньора на националния за подрастващи – Петър Клечков. Въпреки, че е едва на 15 години, добрите изяви на Савов му позволиха да попадне в юношеската формация на БК "Шумен" до 18 г, която зае пето място на републиканското.

Решението на Звонко Папак и Янко Янков да включат Роберт в състава на юношите за финалите дава резултат, тъй като младия баскетболист е направил впечатление на Клечков.

Шуменски спортисти с призови места от младежкия фестивал „Олимпийски надежди“

Лагерът на националите започва на 29 август, а младият баскетболист заяви за сайта на БК "Шумен", че е развълнуван от възможността да тренира с националния отбор. Роби сподели, че очаква лагерът да бъде трудно изпитание за него, защото трябва да докаже, че има място сред най-добрите на своята възраст.

Юношите на БК ''Шумен'' се класираха за финали

Той ще разчита на добрата си стрелба и уменията да пробива, за да впечатли треньорите на националния.
Роби допълни, че оценява възможността да се срещне и опознае някои от най-добрите баскетболисти в България на неговата възраст, като се надява да научи много нови неща от тях, както и те да научат някои баскетболни трикове от него.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.