Шуменец краде нафта от работното си място
Шуменец краде нафта от работното си място / Дарик-Шумен

61-годишен шуменец е задържан по време на кражба на около 180 литра нафта от детска ясла, в която работи, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Около 05:00 ч. днес патрулен екип забелязал, че е отворен товарният портал на яслата на ул. „Македония" в Шумен и в двора влиза микробус „Фолксваген".

След половин час служителите на реда влезли в двора и видели, че в микробуса са натоварени 14 туби от по 10 литра пълни с нафта. В този момент от сградата на яслата излязъл 61-годишният мъж, носейки още 4 туби. Крадецът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

При друга разкрита кражба е заловен 34-годишен мъж от Велики Преслав, познат на полицията. Той е откраднал водна помпа, ел. двигател, котлон и други вещи от необитаема къща в кв. „Кирково". Сигнал за кражбата е подал 45-годишен преславчанин вчера.

Част от откраднатото е открито в изоставено помещение, обитавано от извършителя. Полицаите установили, че мъжът незаконно използва електроенергия. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.