темида съд
темида съд / / iStock/Getty Images
Сагата около шуменеца Чавдар Георгиев и двете му деца продължава. Утре има ново заседание на съда в София, който разглежда дали неговите син и дъщеря да останат при него или да бъдат дадени на майка им - поданичка на Норвегия. 

Срещу нея в страната й се води дело за данъчни престъпления и изходът му трябва да стане ясен през декември. Ако тя бъде осъдена в Норвегия и влезе в затвор, а децата са при нея, те може да бъдат пратени в приемни семейства, казва Чавдар. 

По думите му - тя иска да вземе децата, за да може да получи по-ниска присъда.  

Затова се бори 7-годишния Петър и 3-годишната Георгина да бъдат при него в България, където той се грижи за тях. Момчето е първокласник, а момичето посещава детска градина. Според всички направени проучавания децата се чувстват добре, а бащата полага перфектни грижи. 

Така казусът е дали те да бъдат отгледани от биологичен родител в България или от приемно семейство в Норвегия, казва Чавдар.

Има решение на Районен съд-Шумен, с което се налага ограничителна заповед за Моника, като мярка за закрила на Чавдар, децата и родителите му.

Припомняме, че на 22 декември 2017 г. Моника е арестувана, без правo на лични посещения и срещу нея е повдигнато обвинение за данъчни престъпления и участие като лидер на организирана престъпна група.  След ареста Чавдар се връща в България заедно с децата и започва да води битка за тях.