Само една фирма допусната до оценка на офертата за поддръжка на АМ Хемус
Само една фирма допусната до оценка на офертата за поддръжка на АМ Хемус / Невена Николова Dariknews.bg

Ценовата оферта само на една от трите фирми, кандидатстващи за поддръжка на над 25 км. от автомагистрала „Хемус" и близо 4 км. пътни връзки на територията на област Шумен беше отворена днес в сградата на Областно пътно управление - Шумен.

Останалите две фирми, които участваха в обществената поръчка не са били допуснати до оценяване на офертите, съобщи главния юрист-консулт в Агенция „Пътна инфраструктура" Иво Михайлов. На въпрос защо той отговори : "Това ще бъде изяснено с акта на възложителя".

Допуснатата до оценяване на офертата е „СЕВЕРОИЗТОК ГРУП" - Варна", в която влизат фирмите "Пътно строителство" АД -Добрич, „Инжстройинженеринг" ЕООД - Варна и „Пътища и мостове" ЕООД - Варна. Цената, която те предлагат за зимно поддържане на е 1 300 лв. на км. за един месец. До 10 дни комисия трябва да се произнесе по дадената оферта.

Другите две фирми, които кандидатстваха са „Автомагистрали - Черно море" АД и Обединение „Автомагистрала Хемус" - Шумен, състоящо се от фирмите „ПЪТИЩА" АД -  Шумен; „БАРС" АД Шумен  и „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ НОВИ ПАЗАР" ООД -  Нови пазар.