Проф. Минчо Минчев представи концертна програма в Шумен
Проф. Минчо Минчев представи концертна програма в Шумен / netinfo
"Ще направим концерт в памет на 110 - та годишнина от рождението на Панчо Владигеров, която ще се отбележи през следващата година". Това каза на пресконференция по – рано днес проф. Минчо Минчев. Концертът да се състои през март или април, пое ангажимент проф. Минчев. Той бе в Шумен по повод представянето на концертната програма на "Музикален салон" на Фестивален и конгресен център – Варна. „Програмата е много пъстра, в нея е събрано най – доброто от българската култура”, каза още г-н Минчев, под чието настоятелство ще се проведат концертите. Представянето на програмата се състоя в Шумен, заради културните традиции на града, и защото е родно място на Панчо Владигеров.

Шумен ще е основният партньор на Варна, ако тя стане култура столица на Европа, за което градът ще кандидатства, каза още професора. Той допълни, че предвиденият за днес негов концерт в Шумен няма да се състои, поради здравословни проблеми.

Директорът на фестивалния център Илия Раев, каза че ще помоли община Шумен да осигури поне един автобус, който да извози желаещите да присъстват на концертите във Варна.