Продължават инициативите за Седмицата на Земята в Търговище
Продължават инициативите за Седмицата на Земята в Търговище / netinfo
По повод Седмицата на Земята във ІІ СОУ “Н.Маринов” в Търговище обявиха конкурс на тема “Благословени и неразумни сме природо”. Приемат се есета, разкази, стихотворения, рисунки, плакати и колажи. Резултатите ще бъдат известни на 22 април. За тогава е предвиден и спектакълът “Писмо до хората, последно писмо, писмо на надежда”, който ще се състои в 18.30ч. в концертната зала на Младежки дом. Инициативите на учебното заведение включваха още фотоизложба на тема “Красивото и грозното около нас”.

Освен ІІ СОУ, както вече ви информирахме, дейности за Седмицата на Земята организират още три градски и едно селско училище в община Търговище.

Активни в еко-инициативите в Търговище са и пенсионерите. Вчера в пенсионерски клуб „Кап. Петко войвода” в Търговище зам.-кметът на общината инж. Румяна Атанасова откри Седмицата на Земята, която продължава до 22 април, под мотото:”Зов за помощ”, което е свързано с промените в климата. Последва почистване на междублоковите пространства в близост. По график до 18 април, включително, към акцията ще се присъединят и останалите пенсионерски клубове. От Община Търговище им осигуряват нужните пособия, ръкавици и чували.

За гражданите и организациите, които желаят да се включат в кампанията по почистване е отворен дежурният телефон на БКС - 6 22 69, където могат да се обадят за транспортиране на боклука.
Предстои и засаждане на дръвчета. На 22 април, от 10.30 ч. общинската администрация ще залесява в близост до хижа „Соколите”. Ще се присъедини и група от РИОСВ – Шумен. По късно в хижата ще има презентация за климата на специалисти от екоинспекцията и награждаване на изявените.