Отново награди за малки художници от Търговище
Отново награди за малки художници от Търговище / netinfo

Шестгодишната Десислава Борисова от Ателието по изобразителни изкуства на Дашка Батембергска в Търговище спечели първото място в своята възрастова група  в  VIII Национален конкурс - изложба  "АЕЦ "Козлодуй"- енергия - природа", организиран от Атомна електроцентрала "Козлодуй". Нейната рисунка, наред с останалите наградени, е участвала в изложбата в Дома на енергетика. 7-годишните Бетина Бонева и Александра Огнянова се наредиха на второ и трето място в същия конкурс.

За рисунката си „Деца играят на улицата", Илиана Ивова Иванова на 8 г. спечели първото място в IV Национален конкурс - изложба  за детска рисунка „Детство мое - реално и вълшебно" в гр.Ловеч. Той е ежегоден и се организира от МОН, Община Ловеч и ОДК - Ловеч.

Малките художници Нора Андреевич, Ивана Ангелова, Санем Хюсеин, Никол Младенова, Мелиса Неджетинова на 3 г., Георги Йонков, Камелия Шарабова, Християна Калбурджиева, Грета Даниел, Иван Петров, Ивана Радославова, Калина Павлова, Георги Радославов, Йордан Теодоров, Идън Исмаилов, Лора Чавдарова и Преслава Пламенова, както и Ателието на Дашка Батембергска  са отличени с дипломи от Конкурса за нестандартно изкуство в Словения.