Отличиха най-добрите есета от конкурса на ГЕРБ  Моята Родина България
Отличиха най-добрите есета от конкурса на ГЕРБ Моята Родина България / Dariknew

132-ма ученици участваха в конкурса за есе на тема „Моята Родина България", организиран от ГЕРБ - Шумен по повод Националния празник 3 март.

Петчленно жури, с председател проф. Добрин Добрев, отличи десет от работите като най-добри. На I -во място бе класирано есето на Виктор Петев, от 9-б клас на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия - Шумен,  II -ро място бе заето от Ергин Елмиев от 11-б клас на Професионалната гимназия по машиностроене, а на III - то място бе класирано есето на  Бетина Станчева от 11-в клас - СОУ „С. Доброплодни".  Наградата за тримата победители в конкурса е посещение на Парламента и Министерски съвет по покана на областния координатор на ГЕРБ - Шумен Веселин Златев и народните представители Ивайло Тошев и Красимир Минчев.

На отличените до 10 място в конкурса ученици ще бъдат връчени грамоти и поощрителни награди. Официалното награждаване ще бъде на 6 март от 11.30 часа в клуб „Ретро" в градската градина.  

След церемонията по връчването на грамотите ще започне благотворителен кулинарен търг, организиран от ЖЕНИ ГЕРБ - Шумен. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 24-годишния Ганчо Ганчев от Шумен, пострадал тежко при катастрофа.