Организация от Разград представи свой проект в търговищкия съд
Организация от Разград представи свой проект в търговищкия съд / netinfo
Днес в Зала № 4 на Районен съд в гр. Търговище се състоя брифинг за представяне на проект „Развитие на Национална НПО мрежа за гражданско наблюдение на съдебната власт”, който се изпълнява от Център на неправителствените организации в Разград. Партньори са Център “Отворена врата” гр. Плевен . Финансирането е по програма ФАР «Развитие на гражданското общество».

Главната цел на проекта е подобряване функционирането на съда на национално ниво чрез популяризиране на добрите практики за гражданско наблюдение в Североизточна Балгария.

Проектът се развива в три основни направления. Първото е насочено към увеличаване и популяризиране на достъпната база данни за система за гражданско наблюдение на съда. Второто е свързано с развитието на капацитета на 25 НПО от три планови региона за осъществяване на гражданско наблюдение в съда. Третото направление развива национална НПО мрежа за наблюдение на съда в България.

Центърът на неправителствените организации в Разград е познат в Търговище благодарение на осъществения през миналата година проект “Пълна прозрачност, публичност и безпристрастност при изпълнение на законите от съда”. На срещата председателят на организацията Георги Милков представи основните изводи и препоръки от осъществените проекти за гражданско наблюдение на съда през 2006/2007г., включително този в Търговище. Тази информация е публикувана в бюлетин “Граждански наблюдател”, стана ясно още днес.