/ ThinkStock/Getty Images
МВР не прави проверка на видеозаписа със съветника на президента. Това стана ясно по време на посещение на зам.-министъра на вътрешните работи Венцислав Катинов в Шумен.

"На този етап няма проверка на видеозаписа със съветника на президента Пламен Узунов", каза пред журналисти той.

Радев: Не е укоримо да се срещаш с представител на митниците, който не е в системата от 20 г.

Той представи пред ръководния състав на ОД на МВР-Шумен новия директор на Областната дирекция на полицията - старши комисар Владислав Мишев. Досегашният директор ст. комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в МВР.

На друг журналистически въпрос, свързан с разследванията за подслушвания, Катинов каза, че на този етап се работи много усилено по тази тема, с работна група, която е ангажирана ежедневно да докладва какво е извършено. "На етап, на който бъдем готови да ги обявим, ще ви кажем докъде стигнаха и какво има", уточни Катинов.

НОВ ЗАПИС: Бивш митничар даде плик на президентския съветник (ВИДЕО)

Преназначаването е "една напълно нормална дейност в нашето министерство, която е съобразена с нашите виждания, с оглед и на една обстановка за свободни и прозрачни избори.

Не трябва да се правят някакви аналогии - лоша дейност, дисциплинарни нарушения, злоупотреби и корупция. Това е нещо, което ние сме го премислили достатъчно добре и продължаваме да разчитаме на г-н Ялчън Расим като служител на МВР", каза още Катинов.
БТА