Комисията по екология и селско стопанство набеляза приоритетите си за 2008 г.
Комисията по екология и селско стопанство набеляза приоритетите си за 2008 г. / netinfo
План с основни приоритети на комисията по селско стопанство и екология за следващата година представи на първото заседание прдседателя й Стойчо Сланев. Сред основните задачи, които са залегнали в този план са привличането на специалисти от Областна дирекция „Земеделие и гори”, Областния съвет по земеделие и научните институти. Идеята е те да оказват квалифицирана помощ на фермерите в общината за усвояване на фондовете от ЕС по Програмата за развитие на селското стопанство 200-213 година.

Според г-н Сланев другата основна цел, която комисията трябва да си постави е организирането на екологично чиста животинска и растителна продукция. Сред останалите предложени задачи са и оказване на помощ на община Шумен при провеждане на информационна кампания, отнасяща се до обучение на фермери, както и запознаване на членовете на комисията с дейността на земеделския институт в Шумен и ДП „Кабиюк”.

Планът с предложените приоритети на комисията не бе гласуван от членовете на комисията, тъй като се очаква той да бъде допълнен и с други предложения.

По време на днешното заседание членовете на комисията приеха направените от администрацията предложения за изкупуване на земеделски земи, необходима за укрепителните дейности на свлачището в кв.Дивдядово” и реконструкцията на главния водопровод на града.