Измамиха старица с 3000 лева след поредната ало-измама
Измамиха старица с 3000 лева след поредната ало-измама / Dariknews.bg, архив

С 3000 лева е била измамена 73-годишна жена от търговищкото село Мировец след поредната ало-измама, съобщават от ОД на МВР. Час преди полунощ на 8 май на стационарния телефон в дома на възрастната жена позвънил непознат мъж. По познатата схема той я въвел в заблуждение, че неин близък има необходимост от спешно лечение, което струва 5 000 лева. По-късно искането било потвърдено и от мним лекар, който заявил, че трябва да бъде извършена хирургическа операция на дъщерята на измамената. Тя получила и трето обаждане - този път на другия край на телефонната линия плачела жена.

По-късно „лекарят" дал указания парите да бъдат предадени на човек от Здравната каса, който ще дойде на място. Възрастната жена от Мировец предала намиращите се в нея 3000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка с поредната телефонна измама, от ОД на МВР отново напомнят на гражданите - в случай, че получат подобно обаждане, сами те лично, а не чрез посредничеството на обаждащите се, да се свържат по телефона с въпросния им близък, за когото им е съобщено, че е пострадал. Както и в никакъв случай да не предоставят на ръка парични суми на непознати. И своевременно да съобщят за това на тел. 112