Избрано е ново ръководство на лекарския съюз в Шумен
Избрано е ново ръководство на лекарския съюз в Шумен / Невена Николова
Д-р Парашкева Вичева бе избрана за председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Шумен. Това се случи по време на отчетно-изборно събрание, което се проведе късно снощи. „Спечелих поста с малко повече от 50% и благодаря на всички, които подкрепиха моята кандидатура, заяви на пресконференция днес д-р Вичева. Ще отстоявам интересите на съсловието безпристрастно, поемам ангажимента, че ще спазвам устава на БЛС и Регионалната колегия и няма да вземам еднолични решения, допълни д-р Вичева.

На събранието са били избрани и трима зам.-председатели на регионалната колегия в Шумен. Това са д-р Петко Загорчев, който ще представлява болничната помощ, д-р Красимир Симеонов, специалист в доболничната помощ и д-р Милен Чолаков, който е председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Шумен.

С новото ръководство съм убеден, че можем да продължим в бъдеще, приех да остана в екипа на новия председател, защото знам, коя е работата която не свърших по обективни и субективни причини, заяви досегашния председател на колегията в Шумен д-р Петко Загорчев. Той допълни, че това, с което иска да помогна е да бъде един перфектен познавач на болничната сфера, да може във всеки един момент да свежда актуалните проблеми и на експертно ниво да помага за решаването им. Мисля, че ще успея да помогна с това, в което аз срещнах затруднение в първите 2 години, допълни д-р Загорчев

По време на първото заседание на Управителния съвет на Районната колегия в Шумен ще бъде приет правилник за работа и ще бъдат набелязани цели и приоритети.