Иво Прокопиев свидетелства по делото „Килърите
Иво Прокопиев свидетелства по делото „Килърите / netinfo

Бизнесменът Иво Прокопиев свидетелства по процеса „Килърите" днес в Шуменския окръжен съд. В съдебната зала той разказа за ролята си по време на преговорите между бившите акционери на „Тракия Банк" и Весела Кюлева, в качеството й на собственик на „ДЗИ Банк". Прокопиев обясни, че е участвал само в някои от първите срещи между страните и не разясни никакви подробности около споразуменията за обезщетяване на акционерите на „Тракия Банк", предявили претенции към собствеността на акциите на ДЗИ Банк, непосредствено преди продажбата й през 2008 г.

На излизане от съда Иво Прокопиев заяви, че по време на преговорите той е бил представител на продавачите на „ДЗИ Банк". За днешните си показания, допълни, че се надява да е помогнал за развитието на процеса. „Имам съвсем фрагментално участие в този казус, за който тук се разисква иначе за сделката имахме решаващо участие и тя се постигна по най-добрия начин", каза още той.

Адвокатите на подсъдимите, заявиха, че свидетелските показания на Прокопиев не са дали никакъв резултат в подкрепа на обвинението, а той се считаше за един от ключовите свидетели на прокуратурата. "След като преминаха онези контролирани свидетели, контролирани повтарям свидетели - от прокуратурата с техните показания, от там нататък всички свидетели, ако и да са в списъка на прокуратурата всъщност не дават такива показания, които да установяват фактите сочени в обвинителния акт", подчерта адвокат Розалина Апостолова, защитник на Васил Костов-Кеца.

Защитата за пореден път потвърди желанието си като свидетел да бъде призована Весела Кюлева, защото според адвокатите тя може подробно да разясни финансовите и правни въпроси, относно  претенциите на бившите акционери на "Тракия Банк" между които и един от обвиняемите по делото - Георги Вълев.