/ dariknews.bg
Общинска администрация в Шумен подготвя проект за нов стадион, който да бъде на мястото на сегашния "Панайот Волов", като ще се запази част от съществуващия. До седмица трябва да е готов и да бъде представен за обсъждане.

Кметът Любомир Христов посочи, че капацитетът на съоръжението ще е между 10 и 12 хиляди зрители. Вероятно ще се ползва само северната част от сега съществуващия стадион. Изцяло нови ще са източната и западната страна, както и южната, а входът вече ще е откъм бул. "Симеон Велики". От двете страни ще има магазини за спортни стоки и заведение за бързо хранене. 
 

Конструктивно становище: Стадион "Панайот Волов" трябва да се разруши


Самият стадион ще е проектиран така, че да се използва и за концерти, а трибуните ще бъдат от три страни около игрището - както са сега. След обсъждането ще се започне изготвяне и на работния проект. Финансирането на такова начинание ще е външно, подчертаха от кметския екип.

Красен Кралев направи инспекция на спортните бази в Шумен
dariknews.bg


През септември 2017 година, при посещение на спортния министър Красен Кралев, кметът на Шумен Любомир Христов показа конструктивно становище на експерти, според което стадион "Панайот Волов" трябва да бъде разрушен и изграден наново, а не да бъде ремонтиран.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.