/ dariknews.bg
Народен будител не е само този, който заема страниците на учебниците ни по история и чиито произведения разглеждаме в часовете по литература, смята десетокласничката Юриета Иванова.

Будител е този, който умее да запали пламъчето на вярата в сърцата на тези, които се докоснат до него, без да се замисля за собственото си благополучие и всички рефлекси след постъпката си! Будителят се раздава, гори, жертва се, помага и най-вече вдъхновява – някой да направи нещо добро, а и по този начин разпалва огъня, допълва тя.

Юриета Иванова
dariknews.bg

 
1 ноември - Денят на народните будители (ВИДЕО)

Бъдещето зависи от младите хора, а ако всички те са такива, каквито са всички онези прекрасни и дейни, будни личности, които направиха своята мечта реалност, то тогава нищо не е изгубено и най-доброто предстои! И всеки, приел тази идея за своя собствена, може да заяви: „Будителят съм аз", категорично е младото момиче.

Промяната е в нас, а във вените ни тече кръв, богата на стремеж, вяра и прекрасни идеи!
dariknews.bg

 

''О, будители народни'' в един глас на масовата рецитация


Денят на народните будители  бе отбелязан в Шумен с тържествено честване, организирано от Община Шумен, съвместно с НЧ “Добри Войников - 1856”, НЧ “Стилиян Чилингиров - 1963” и Военния факултет “Артилерия, ПВО и КИС”.

Промяната е в нас, а във вените ни тече кръв, богата на стремеж, вяра и прекрасни идеи!
dariknews.bg


Десетки шуменци се включиха в празничното събитие на признателност и почит към делото на книжовниците,просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния стремеж към развитие.
 

Кои са будителите, свързани с Шумен?