БСП-Търговище номинира осем души за кандидати за кмет на общината
БСП-Търговище номинира осем души за кандидати за кмет на общината / Борислав Курдов, архив

Настоящият кмет на Търговище д-р Красимир Мирев е сред номинираните за кандидат за поста от местната структура на БСП, научи Дарик. Изпълнителното бюро и Общинският съвет на БСП в Търговище изготвиха листа с осем имена, сред които евентуално да бъде избран кандидатът за кмет, издигнат от партията за предстоящите местни избори.

Номинираните са: Галин Дачев - управител на общинската фирма „БКС-Търговище"; Диян Дечев - заместник-кмет на община Търговище; Диян Цонев - директор на дирекция „Административно-правно и информационно обслужване" в община Търговище; Емил Димитров - управител на „Агродимекс" ООД - Търговище; настоящият кмет на община Търговище - Красимир Мирев; народният представител в 38-то, 40-то и 41-то Народно събрание - Румен Такоров; Светослав Загоров - административен директор на фирма ЕМУ-Търговище и Славчо Славчев - управител на „Месни продукти" ООД, Здравец.

По настоящем имената се обсъждат в низовите организации - организации по населени места, клубове по интереси и други, които са над 80 в общината, каза общинският председател на БСП в Търговище Свилен Василев. Според него, листата е отворена и всеки има право да прави нови предложения или да обсъжда направените вече такива. Едновременно с това се обсъжда и листата с евентуални кандидати за общински съветници на Левицата. А партийните организации по селата номинират и кандидати за кметове по места.

Осемте имена в най-скоро време ще бъдат публикувани на сайта на БСП-Търговище, като към всяко от тях ще бъдат добавени и автобиографични бележки. Освен това там ще бъде изписан и телефонен номер, на който членове и симпатизанти на партията могат да отправят свои предложения, каза още Свилен Василев.

С изводите, направени по време на цялото това проучване ще бъдат запознати делегатите на общинската конференция на партията, която ще се проведе на 8 август. На нея по право присъстват избраните 150 души, които са с четиригодишен мандат. По време на форума ще бъдат взети и окончателните решения, относно кандидатите за кмет на община, за кметове по населени места и за общински съветници, които БСП-Търговище ще издигне за участие в местните избори, които ще се проведат тази есен.