БСП-Търговище
БСП-Търговище / Борислав Курдов
д-р Светослав Стефанов
92517
д-р Светослав Стефанов
  • д-р Светослав Стефанов
Общинските организации на БСП в Търговищка област не подкрепят предложения водач на листата на партията за предстоящите парламентарни избори проф. Светла Бъчварова. Председателят на общинската организация на партията в Търговище д-р Светослав Стефанов заяви на пресконференция днес, че „категорично не подкрепяме тази кандидатура, тъй като тя е неразпознаваема в областта и ще доведе до демотивация на актива на партията”.  Той обясни, че няколко са мотивите, които стоят зад решението им. На първо място е факта, че всички организации са подкрепили единствено Явор Куюмджиев за водач в търговищкия избирателен район. Освен това Бъчварова е неразпознаваема за избирателите в областта и не се ползвала с добро име сред земеделците.
„Очакваме, че новия стил на работа в БСП изключва изпращането на неизбираеми външни личности, особено след решение на последния конгрес на партията. Там се взеха решения, които подкрепяме и са свързани с мандатността и ограничението депутатите да не могат да се кандидатират ако имат повече от 12 години стаж в парламента" – каза още председателят на общинската организация на БСП в Търговище.
Общинският съветник от БСП-Търговище Десислава Петрова заяви, че ако Явор Куюмджиев не бъде водач и тя няма да участва в изборите. Колегите й в местния парламент Николай Златков и Илия Илиев също обмисляли такава стъпка. Петрова уточни още, че много от социалистите в региона изразяват несъгласие с решението на Националния съвет  за издигането на проф. Светла Бъчварова за водач на листата в Търговище.