Бдителен полицай помогна за задържането на измамничка
Бдителен полицай помогна за задържането на измамничка / netinfo

31-годишна е задържана от полицейски служител минути след като възрастна жена й предала 2 000 лева под предлог, че парите са капаро на климатици. Около 12:20 часа вчера на домашния телефон на 80-годишната жена се обадил мъж, който се представил за неин близък и я помолил за услуга. Казал й, че си купува климатици, но не му стигали 2 000 лева и помолил жената да му услужи. Обяснил, че ще изпрати човек на когото да ги предаде

Моментът с предаване на парите бил забелязан случайно от полицейски служител, съсед на възрастната жена. Той провел с нея бърз разговор, като не изпускал от очи отдалечаващата се жена. Като разбрал, че вероятно се касае за измама настигнал жената и я помолил да спре. Тя направила опит да избяга, изхвърлила на тротоара парична сума, но отново била спряна. Двама преминаващи гражданин също оказали съдействие за задържането й, единият подал сигнал на телефон 112. На място е пристигнал полицейски екип. За срок до 24 часа като съпричастна към измамата в полицейския е задържана 31-годишна жена от с. Янково.

Работата по изясняване на случая продължава.

От полицията допълват, че 62-годишна жена от Шумен пък е била измамена по телефона. Тя е предала 6 500 лв. на неизвестен за "получаване на пратка". За времето от 14:00 до 14.30 часа на в събота позвънили на домашния телефон на жената и й казали, че ще й доставят пратка от неин близък в чужбина, но тя трябва да плати за нея 6 500 лева за куриерската услуга.

Малко по-късно жената разбрала, че е измамена. Образувано е досъдебно производство.