Неразказаната история на Гунди (ВИДЕО)
Неразказаната история на Гунди (ВИДЕО) / netinfo
„Гунди – какъвто не го познавате“ е книга, събрала 28 истории за легендарния футболист Георги Аспарухов. Изданието е дело на журналистите Кристиан Иванов и Добромир Добрев и колегите им Елица Младенова и Георги Иванов. Изданието бе представено в РБ "Стилиян Чилингиров".

Георги Аспарухов е познат може ни за всички спортни фенове. Да се каже нещо ново за него е трудно и именно така нова и лична гледна точка към легендата на българския футбол е провокирала авторите на на книгата за Гунди.

Преди всичко неговата отдаденост и любов към спорта, към семейството – това е не толкова познатото. Защото всичките голове, всичките мачове – те са гледани и описвани. Затова искахме да напишем тази книга малко по-като странични наблюдатели, казва Добромир Добрев .

Изданието е дело на журналистите Кристиан Иванов и Добромир Добрев и колегите им Елица Младенова и Георги Иванов.
dariknews.bg


Книгата включа 28 истории, като много от тях са документирани в лични срещи с най-близките хора на големия футболист и го разкриват в непозната до днес светлина.

Когато седнахме да ги обсъдим темите станаха наистина много повече от 28 и трябваше да ги съкратим и да оставим най-добрите. Но основния мотив бе да представим Гунди така както са го познавали най-близките му хора, хора, които са били с него в съблекалнята и неговите съперници…Цецо Атанасови - от ЦСКА, също разказва с обич за Гунди,  посочва Кристиан Иванов. 

Авторите са категорични, че образът на Гунди е обединяващ футболните фенове, независимо от клубните им предпочитания.

Изданието е дело на журналистите Кристиан Иванов и Добромир Добрев и колегите им Елица Младенова и Георги Иванов.
dariknews.bg


В онези години футболът не е това комерсиално чудо, което е сега и не се говори за милиони, има любов към играта и хората на терена играят с една любов, която предават на 10 хиляди по трибуните, отбелязва Добромир Добрев.

Повод за издаването на книгата е 75-годишнина от рождението на Георги Аспарухов. Посмъртно Гунди е обявен през 1999 г. за най-добър футболист на България за ХХ век и награден през 2014 г. с орден „Стара планина” – I степен за изключително големи заслуги в областта на спорта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.