15-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, бе открито в Шумен
15-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, бе открито в Шумен / netinfo

15 - годишно момиче от София, обявено за общодържавно издирване, е било открито в апартамент в кв."Тракия" в Шумен. Това съобщиха за Дарик от полицията в града.

Девойката е била обявена за издирване, на 18 април, от нейната майка. Жената подала молба в Първо РПУ-София и заявила, че дъщеря й е напуснала дома си на 17 април. Полицейските служители от столицата са подали информация, че по всяка вероятност момичето се намира на територията на Шуменска област, поради факта, че е поддържала връзка с младеж, който живее в населено място около Шумен.

Веднага е бил сформиран екип за изясняване на сигнала. Установен е младежа, който е познавал момичето. Това е 22 - годишен мъж от село Цани Гинчево, който в момента работи временно в села от община Смядово. При предприети съвместни действия от служители на РПУ- Шумен и Полицейски участък - Смядово е установено, че младият мъж ползва апартамента на свой познат в Шумен.

При проверка в жилището е била открита 15 - годишната девойка. Пред полицейските служители тя заявила, че с 22 - годишния мъж се познават от средата на миналата година. След като напуснала дома си, без да уведоми за това своите близки, девойката отпътувала с автобус за Шумен.

Момичето е задържано за 24 часа. То ще бъде настанено в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица във Варна - съобщават от полицията.