/ iStock/Getty Images
Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при полицията в Русе задържаха 29-годишен мъж за проникване в чужд компютър и разпространение на материали с порнографско съдържание.

Съдят мъж от Кресна, изнудвал с порнографски материали момиче

Млада жена от Русе е сигнализирала в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, че без нейно съгласие е осъществен нерегламентиран достъп до личният й компютър, след което в интернет пространството са били разпространени нейни видеоклипове и снимки със сексуално съдържание.

Мъж от Лом създавал порнографски материали с малолетни

По получената информация и след разследване от страна на полицаите, в хода на които, като извършител на деянието е установен 29-годишен русенец.

Задържаха мъж при спецакция, на лаптопа му открили брутални сцени на насилие на деца


При извършено претърсване във вила, намираща се в местност край Русе, както и в апартамент в града, ползвани от мъжа, са били установени и иззети техническите средства, с които е извършено престъплението, както и материалните носители с порнографско съдържание.

Мъж склонявал малолетни за порнографски представления в социалните мрежи

На 29-годишния е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и му е взета мярка за неотклонение. По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Русенска окръжна прокуратура.