/ Дарик Добрич
Заради временното преустановяване на функционирането на Търговския регистър ще бъдат удължени сроковете за подаване на проектни предложения по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ на ОП „Иновации и конкурентоспобност“ 2014-2020, съобщи Управляващият орган на програмата.

Така и онези потенциални кандидати, които трябваше да подадат проекта си в рамките на първия срок - 05 септември, но не са успели да регистрират фирма през август заради създалият се проблем, ще имат шанса да го направят.

Управляващият орган на ОП „Иновации и конкурентоспобност“ (ОПИК) уведоми всички потенциални кандидати, че планира първият краен срок за подаване на проектни предложения да се измени от 16:30 часа, на 05 септември на 16:30 часа, на 08 октомври, а вторият краен срок за подаване на проектни предложения от 16:30 часа, на 07 ноември на 16:30 часа, на 10 декември.

За целта е внесено предложение за разглеждане на проект на Постановление на Министерски съвет за допълнение на ПМС № 162 от 05 юли 2016 г., който предвижда въвеждане на допълнително основание за удължаване на сроковете за подаване на проектни предложения при възникнали непредвидени обстоятелства, какъвто е конкретният случай с Търговския регистър.

След промяната на двата крайни срока ще бъде възстановена и възможността за задаване на допълнителни въпроси на електронната поща на процедурата,