Строителна фирма ремонтира на кредит пропаднал общински път
Строителна фирма ремонтира на кредит пропаднал общински път / netinfo

Завърши ремонтът на пропадналия участък от пътя на село Попкралево, където живеят стотина души и това е единствената връзка на селото с областния град, съобщи кметският наместник Иван Иванов.

Аварията бе предизвикана от проливен дъжд през юли. Около 30 метра от пътната настилка на входа на селото се разцепи и свлече във водоем до пътя. По спешност започна отводняване и укрепване на 180 метра от ската и на 117 метра от пътния участък, чиято основа е отмита от язовира и от стичащата се през пътя дъждовна вода. По думите на инж. Ивелин Лозев, управител на фирмата-изпълнител „Стройпроект", са насипани 3 200 кубика ломен и трошен камък, както и 5 000 кубика пръст. Обновеният участък е почистен от саморасли храсти и от бурени. Изградена е нова отводнителна система, възстановена е мантинелата.

Стойността на ремонта е 195 хил. лв. Досега община Силистра е превела авансово 30 хил. лв. Изпратена е Докладна записка в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Очаква се да бъде отпуснато финансиране за авариралия и вече ремонтиран път.