Петьо Коджабашев: Холотропното дишане е мощен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания
Петьо Коджабашев: Холотропното дишане е мощен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания / netinfo
Петьо Коджабашев: Холотропното дишане е мощен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания
64772
Петьо Коджабашев: Холотропното дишане е мощен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания
  • Петьо Коджабашев: Холотропното дишане е мощен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания

Група за личностово развитие чрез метода Холотропно дишане „Тяло, себепознание, възможности” (Осъзнаване на ограниченията на личността и разкриване на твореца в теб за духовен и материален успех) ще се проведе на 23 юни /неделя/ в Русе. Събитието ще се състои от 10 часа в корпус „Кинезитерапия” при Русенски университет „Ангел Кънчев” на ул. „Александровска” № 97.

Водещ ще е Петьо Коджабашев, който е сертифициран по Хоотропно дишане, завършил  GTT (Grof Transpersonal Training), ребалансинг терапевт. Сертифициран психотерапевт - "Позитивна психотерапия" към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).

Холотропното дишане представлява мощен и ефективен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания. От гръцки – холос - цялостност. „Дишане, което води към цялостност“. При този метод, измененото състояние на съзнанието се причинява с много прости средства: интензивно дишане, специално подбрана мотивираща музика и методи на телесна работа, освобождаващи енергията. Вътрешните преживявания по време на измененото състояние на съзнанието може да създадат чувство на мир и завършеност на дълбоко ниво. В тази работа се използват техники и катализатори за разкриване на вътрешния енергиен целител, и вътрешната мъдрост на човек да избере именно това преживяване, което е доминиращо за него в този момент. Интеграцията на материал по време на сесии започва в самия процес и продължава чрез телесно ориентирана терапия. Процесът се провежда по двойки - холонавт /" дишащ "/ и ситер /„асистент”/. Сесията завършва с рисуване на мандала и групова дискусия (споделяне).

Повече за метода чуйте от интервюто с Петьо Коджабашев в прикачения файл.