Пенчо Милков
Пенчо Милков
“Във всичките си действия съм се ръководил от интересите на хората”

“До днес две години давах цялата си енергия и знания, за да се решават проблемите на съгражданите ми на ниво Народно събрание. Всички мои правни познания използвах в законодателната работа.

Във всяко изказване по закон или във връзка с актуален въпрос съм поставял проблемите на Русе на първо място. Заедно с двамата ми колеги – Крум Зарков и Георги Стоилов – показахме, че народните представители от нашия регион могат да са активни в дебатите и да направят проблемите на Русе значими за цялата страна.

Убедих се, че България се ръководи без ясна представа накъде се отива, закони се приемат на парче – по повод на лобистки натиск, на обществено недоволство или на поредния мониторингов доклад, критикуващ България.” – заяви народният представител от коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков, на среща – разговор със жителите на кв.”Възраждане” по повод две години от неговата дейност в 44-то Народно събрание.

 “Съвносител бях на 20 законопроекта; направих 117 изказвания от парламентарната трибуна при обсъждания на закони и хиляди в Правна комисия. Зададох 76 актуални въпроса към министри, подадох 30 официални писма до институции, за да поставя въпроси и проблеми на хората. Проведох 55 приемни в различни населени места от Област Русе, като всяка една седмица бях в Област Русе.” – сподели Милков със съгражданите си, като представи пълен отчет на дейностите, изпълнени от него за изминалите две години.

 “Предстои ми много работа – да продължа да работя ежедневно с хората - да ги мотивирам за честна и самоотвержена работа; да участвам в подготовката на нови законопроекти съгласно нашата Визия за България – отказ от неолибералния модел и връщане на държавата във всички сектори, от които тя бе насила изтласквана 30 години и повишаване благосъстоянието на хората".

Народният представител изложи основните приоритети в работата си занапред, като уточни, че на първо място най-важната кауза, за която ще се бори е свързана с децата, защото в момента детски надбавки получават само семействата, които са с ниски доходи. Родителите, които имат по-високи доходи не получават “детски”.

Затова той ще отстоява приемането на Семейно подоходно облагане, предложено от БСП. На второ място в своята програма Милков ще работи за преизчисляването на всички пенсии с осигурителния доход за 2013г. – няколко пъти предложено и отхвърлено.

Ще защитава българските производители на храни чрез минимални проценти български храни в хипермаркетите. Ще продължи да работи за стимулиране на семействата с второ и трето дете; за увеличаване възнагражденията на занимаващите се с наука и за приемане на закон за възрастните хора.

 “Предстоят Европейски избори. Ние в БСП вярваме, че те ще поставят началото на голяма промяна за България, каза Пенчо Милков – За съжаление над България е легнал огромен октопод. Пипалата му не са само осем, не са видими и не са въоръжени само с вендузи.

Нашата битка за България е с него. Налице е срастване на организираната престъпност с политическата власт. Средства в родината ни за добър живот на всички има, но те се разграбват. Грабителите са родоотстъпници. Трябва да се управлява с една ценност – добруването на хората. А единственият начин да  постигнем това е да се преборим за справедливост сега.” – призова Милков своите съграждани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!