Наградиха победителите във видеоконкурса „Моите будители” 2016
Наградиха победителите във видеоконкурса „Моите будители” 2016 / netinfo

Победителите в третото издание на видеоконкурса „Моите будители” бяха наградени днес. Инициативата е на Фонд „Математика на бъдещето” и Профилирана математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе, в партньорство с книжарница „Хеликон” - Русе. Надпреварата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и има за цел да фокусира вниманието на младите хора, по интересен и увлекателен за тях начин, към съвременните будители.

Тази година в конкурса участваха 14 възпитаници на гимназията със 8 клипа. Проектите бяха оценявани от жури в състав: Митко Кунчев – директор на ПМГ „Баба Тонка”, Маргарита Трифонова – гл. редактор на вестник „Бряг” и Деян Маринов - оператор в РТВЦ - Русе. Гости на церемонията по награждаването бяха председателят на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов и Любина Йорданова от книжарница „Хеликон” - Русе.

Първо място спечели клипът на екип „Revinton - Асен Пенчев, Денислав Недев, Диан Дончев и Димитър Попов - ученици от 12 "а" клас.

Второто място е за клипа „България над всичко” - Виктор Топоров и Преслав Ченков - ученици от 10 "в" клас.

На третото място журито класира клипа „Народе” на Калоян Димов.

Миналата година беше учредена и награда на учениците. Със съдействието на Ученическия съвет към ПМГ „Баба Тонка”, в гласуването се включиха 404 възпитаници на гимназията. С 88 гласа, те избраха за свой фаворит клипа на Никол Иванова и Росена Христова от 10 „а” клас.

Всички участници в конкурса получиха книги от книжарница „Хеликон”, а победителите и парични награди, осигурени от Фонд „Математика на бъдещето”.