Министър Петър Мутафчиев ще разговаря с превозвачи и производители на горива
Министър Петър Мутафчиев ще разговаря с превозвачи и производители на горива / netinfo
Разпоредил съм цялостен анализ на цените на горивата в останалите европейски държави и преференциите, които ползват международните превозвачите. Това заяви в Русе министърът на транспорта Петър Мутафчиев по повод подготвяните протести, заради поскъпването на горивата.

За утре е насрочена среща на транспортното и финансовото министерства с организациите на превозвачите и производители и дистрибутори на горива.

48 % от себестойността на услугите на превозвачите са за заплащане на горива. Правителството пряко не може да се намеси в ценообразуването, обясни министърът. Той каза още, че в България е най-ниската винетка. Контролът върху нерегламентираните водачи е засилен. През почивни дни на май са извършени повече проверки, отколкото за цял месец.

В Русе министър Мутафчиев заяви още, че е за отпадане на таксите на Дунав мост. Поддръжката на моста е около 10 милиона лева като на всеки 10 години е необходим основен ремонт. Премахването на таксите не трябва да е едностранно. Транспортният министър заяви, че ще проведе срещи с румънския си колега за постигане на решение.