/ iStock/Getty Images
Иззеха 60 440 къса - 3022 кутии цигари при четири отделни проверки, съобщиха от Агенции "Митници".

На 31 март митнически служители селектират за проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе пътуващ за Германия микробус, управляван от български гражданин.

Иззеха близо 10 000 кг заготовки на цигарени кутии на „Дунав мост“ 2 (СНИМКИ)

При проверката митническите инспектори откриват във фабрични кухини зад шофьорската седалка и в задната част на автомобила 1216 кутии цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол.

Същият ден служители извършват проверка на бордова платформа за превоз на автомобили, управлявана от български гражданин. Той  е заявил, че пътува за Румъния и не превозва стоки и багаж.

В хода на контролните действия митническите служители установяват, че пренася 1456 кутии цигари от различни търговски марки, всички облепени с валиден български акцизен бандерол.

След акция: Иззеха 90 хиляди контрабандни къса цигари в столицата

Също на 31 март на ГКПП "Никопол", митнически служители селектират за проверка товарна композиция, управлявана от чужд гражданин. В хода на проверката е установено, че на различни места в шофьорската кабина на превозното средство са укрити 110 кутии цигари с турски акцизен бандерол и 20 кутии цигари.

Други 220 кутии цигари с български акцизен бандерол са открити в дървена кутия с инструменти в автомобил, управляван от български гражданин, който е излизал от страната през ГКПП "Дунав мост"-Русе на 1 април.

По случаите са съставени актове, а акцизните стоки са иззети.