Европейски ден за пътна безопасност отбелязват в Силистра
Европейски ден за пътна безопасност отбелязват в Силистра / Dariknews.bg

На 25 юли Община Силистра се включва със своя инициатива в обявения от Европейската комисия Четвърти европейски ден за пътна безопасност под мотото “Младите хора-активни участници в безопасността по пътищата”.

Целта при отбелязването на този ден е да се повиши отговорността на младите хора към безопасността на движението по пътищата, както и да се създадат условия активно да участват в промяната в нагласите и организирането на конкретни прояви за подобряване на пътната безопасност.

Пътнотранспортните произшествия са една от главните причини за високата смъртност сред младежите от 15 до 24 години. Загиват млади хора в началото на своя съзнателен живот, в резултат на празноти в обучението, подценяване на опасностите на пътя и голямата обществена търпимост към нарушенията, предизвикващи тежки пътнотранспортни произшествия.

Четвъртият европейски ден за пътна безопасност ще бъде отбелязан с информационна кампания на площад “Свобода” от 16 часа на 25 юли, в която ще се включат млади хора от града. Материалите са осигурени от Областна дирекция “Полиция”-Силистра.