/ netinfo
От 10 до 12 май, Русе ще е домакин на 14. Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и 11. Фестивал на туристическите анимации, като в тазгодишното събитие ще се включат над 250 представители от страната и чужбина.

За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция.

Програмата предлага още Кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“; „Площадка за безопасно движение“ – игра за деца; Биг Бенд парад с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен; Ретрофото „Лента Скайлайн“; Демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев; занаяти и демонстрации от художници и аниматори и още много други събития.

През двата дни на изложението, паралелно с всички изнесени атракции, във фоайето на Доходно здание, ще бъдат разположени щандове, на които ще бъдат представени туристическите продукти на общини и туроператорски фирми.

Официалното откриване на „Уикенд туризъм“ 2018 е от 12:00 ч. пред Доходно здание.

Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът на туристическите забавления и анимации е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм.