25 сигнала за пожари през последните три дни
25 сигнала за пожари през последните три дни / Дарик Русе

Екипите на Пожарната са реагирали на 25 сигнала за произшествия през последните три денонощия. 22 са без нанесени преки материални щети като запалени сухи треви, храсти и отпадъци – такива е имало в гр.Борово, с. Пет кладенци, с. Церовец, с. Ястребово, с. Червена вода, с. Ценово, Русе, Ветово, Русе - местност "Батмиш", с. Полско Косово, между ж.п. прелези с. Червена вода и с. Ястребово, с. Кацелово, с. Баниска, кв. "Средна кула" и с. Хотанца.

Един сигнал за запален автомобил се е оказал фалшив, а два пожара са причинили щети - това са произшествията в болницата в петък и  пожар в изоставен товарен автомобил в жк “Изток” на ул. "Одеса" в събота. На място изпратените екипи установяват, че гори автомобил "Деу Люблин", паркиран зад бл. "Лебед". Огнеборците бързо са погасили запалването. Оперативна група на МВР също е била на местопроизшествието.

По време на оглед е констатирано, че автомобилът е собственост на фирма, бил е изоставен, и не е ползван от около две години. Дясната му странична врата изцяло липсвала и влизането в него е било безпрепятствено. По случая е заведено досъдебно производство. Според огнеборците предполагаема причина за запалването е небрежност при боравене с открит огън или детска игра.