/ Дарик Русе
На Пристанище-изток в Русе пристигнаха 17 тролейбуса втора употреба в отлично техническо състояние, които ще обновят част от автопарка на русенския градски транспорт. 

Общината подменя тролейбусите, до 6 май се чака първата партида нови возила

Пет от превозните средства са от Лозана, Швейцария.
Те са с много добри екплатационни качества и са добре познати на общинския превозвач в Русе.

Дарик Русе

12 са от Билзен, Белгия. Те са нископодови и с механични рампи за инвалиди и детски колички. Всичките 17 тролейбуса бяха транспортирани първо с извънгабиритни платформи до град Пасао, а оттам бяха натоварени на ферибот и транспортирани до река Дунав.

Приеха бюджета на Община Русе за 2019 г.

След приемането на тролейбусите в депото, те ще преминат основен технически преглед и обслужване, ще бъдат оборудване със системи за таксуване и следне. В рамките на 10-тина дни, първите от тях ще започнат да изпълняват редовни курсове по транспортната схема на Русе.

Общината с партньорство с Общински транспорт-Русе ще кандидаства и с пректно предложение за закупуване на чисто нови алектрически автобуси и тролейбуси за обществения транспорт.

Дарик Русе

Максималният на размер на безвъзмездната помощ за общината е 39 млн. лв., с които да се закупят между 30 и 40 чисто нови новопроизведени електрически автобуси и тролейбуси.

Едно от условията на процедурата е дружеството, което обслужва тролейбусния транспорт на Русе да е общинско. Това условие е изпълнено, което дава възможност да се кандидаства за финансиране.