В ОУ“Ив.С.Тургенев“ ще има ученически парламент по европейски проект
В ОУ“Ив.С.Тургенев“ ще има ученически парламент по европейски проект / Радка Минчева, архив

ОУ„Иван Сергеевич Тургенев“-Разград спечели европейски проект по „Еразъм + К 2“ за международно партньорство и обмяна на опит между училища в Европа. Това съобщиха от школската управа.

„Вдъхновяване на училищата – вдъхновяване на учениците“ е основната тема, по която ще протичат срещите на учители и ученици  в Полша, Кипър, Италия, България и Турция. Целта на проекта е сформиране на училищен ученически парламент, където учениците придобиват управленски умения,  развиват своята креативност и инициативност, учат се да бъдат по-отговорни и съпричастни.

Проектът стартира на 9 октомври и е с продължителност 2 години. Включва социални дейности.

В Полша и Кипър учителите ще се запознаят с инструментите за реализация на проекта, планиране и организиране. В Испания, заедно с ученици, ще организират „Фестивал на милосърдието“. „Моят живот в училище“ е темата на фестивала на училищните парламентарни дейности в Италия.

През март 2018 г., ОУ„Иван Сергеевич Тургенев“ гр. Разград ще бъде домакин и организатор на събития озаглавени: „Игрите на баба и дядо“, „Световен ден на храните“ и „Как да бъдем Ван Гог“, като последното предполага среща с местен художник.

Заключителният доклад по проекта ще бъде представен в Турция.

 

Стартирането на проекта подготвиха директорът на училището Милена Орешкова и преподавателят по английски език Айтен Кязимова.