НАТО спука гума в Разград
НАТО спука гума в Разград / Фейсбук
Джип от военната колона, която преминава през България към Румъния за участие в учение на НАТО, аварира в Разград и блокира за 20 минути изхода към Шумен.

Очевидци разказаха, че инцидентът е станал днес около 10,00 часа непосредствено до портала на фирма „Антибиотик“. В движение се откачила задна лява гума на един от военните джипове, които цял ден се придвижваха от пътя за Търговище към пътя Русе – Варна. Гумата изхвърчала встрани от пътя, за щастие инцидентът приключил с това, нямало блъснати други возила или пострадали хора.

Две коли се удариха в машина от военен кордон край Шумен (СНИМКИ)

Докато се измести авариралият от шосето джип  обаче, се образувала дълга колона. За около 20 минути джипът бил изместен встрани от пътя, където военните опитали да отстранят аварията, по-късно джипът продължил пътя си, теглен от по-тежка машина.

„И натовската техника не издържа на търговищкия път“ – шегуват се в социалните мрежи свидетели на инцидента, който е станал малко след като военната колона е приключила пътуването си по пътя Търговище – Разград и е правела връзка с пътя Русе – Варна, за да излезе от България през Дунав мост.

През целия ден най-малко седем колони с военна техника преминаха по същия маршрут. По информация от Министерството на отбраната над 650 военно служащи, военна и спомагателна техника от състава на силите на НАТО се предислоцира от Гърция към Румъния за участие в учението "Noble Jump 2017" от 8 до 14 юни. Военните са от Великобритания, Испания и Албания. 

НАТО спука гума в Разград
Радка Минчева

НАТО спука гума в Разград
Радка Минчева