Две коли се удариха в  машина от американски военен кордон край Шумен
Две коли се удариха в машина от американски военен кордон край Шумен / netinfo
Два автомобила са се блъснали в машина от военен кордон край Шумен, който по непотвърдена информация е американски. Инцидентът е станал около 13.40 ч. на главния път Шумен-Бургас до село Радко Димитриево, което се намира на територията на община Шумен.

Танк Шумен
Красимир Кънчев

Лек автомобил Фоксваген Кади, който се движел от Шумен в посока Радко Димитриево правел ляв завой, когато бил ударен от джип "Чероки". Двете коли се блъснали в камион, превозващ самоходна гаубица, част от военен конвой, който се движел към Шумен.

2 автомобила се ударили в машина от американски военен конвой
Красимир Кънчев

От полицията съобщиха, че в МБАЛ- Шумен за преглед са откарани водачът на Фолксвагена 52-годишният Е.Т. от село Радко Димитриево, който е с фрактура на ляво бедро, и 53-годишната му съпруга, която е с рана на ляв глезен. С екип на ЦСМП е откарана и 20-годишната Й.Й., която била зад волана на джипа, и спътницата й. 49-годишният водач на товарния влекач, който е с румънска регистрация, е тестван за алкохол, наличие не е установено. Отрицателни са пробите за алкохол и на другите двама водачи.  Тримата са правоспособни. 

2 автомобила се ударили в машина от американски военен конвой
Красимир Кънчев

Останалите машини от американския конвой са отбили в страни от пътя. Движението е затруднено и се регулира от полиция. В момента се извършва оглед, за да се изяснят причините, довели до инцидента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.