Една година по-късно: Още няма договор с изпълнител на ремонта
Една година по-късно: Още няма договор с изпълнител на ремонта / netinfo
Точно една година след обявяването на обществената поръчка за ремонт на пътя Търговище – Разград все още няма подписан договор с изпълнител на ремонтните дейности. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на въпрос на Дарик-Разград.
Обществената поръчка бе обявена на 1 април 2016 г. В нея се търсеха изпълнители на ремонтите по ОП“Региони в растеж“ на 15 шосета за над 150 милиона лева. Пътят Търговище – Разград бе вписан като  обособена позиция 14 с прогнозна стойност 12 338 322,78 лв. за самия ремонт, с друга обществена поръчка пък се търсеха фирми, които да извършват строителен надзор, за Търговище – Разград стойността бе 370 000 лв.
За участие в обществената поръчка за ремонта се явиха трима кандидати, документите им бяха връщани от комисията за корекции, докато се стигна до края на декември, когато бе избран изпълнител - търговищката фирма „Пътинженерингстрой-Т“ЕАД, която е предложила да ремонтира шосето за 12 275 464 лв. Договор обаче все още не е подписан, тъй като решението за избор на изпълнителя е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренция, нейното заседание по този казус е било на 30 март и сега се очаква решението й - съобщиха от АПИ. Обжалвано е и решението по втората обществена поръчка, свързана с пътя Търговище – Разград – за извършване на строителен надзор.
Обществената поръчка включва два участъка с обща дължина 20,749 км., без кръстовището край Трапище, по документи е предвидено да завърши за 15 месеца.