Деветокласничка от ПГПЧЕ – на второ място в национален конкурс за есе

Деветокласничка от ПГПЧЕ – на второ място в национален конкурс за есе
Деветокласничка от ПГПЧЕ – на второ място в национален конкурс за есе / ПГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград
Деветокласничка от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград спечели призово място в национален конкурс за есе – съобщават от управата на училището.
Националният ученически конкурс и конференция на тема: „България и Първата световна война. Места на памет.” се е провел на 16 и 17 юни в Добрич.
При оспорвана конкуренция Мартина Петрова от 9-а клас в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” е извоювала второ място в раздел есе на тема: „Поклон пред народа български, отгледал достойни синове и герои.”. Наградата е връчена от проф. д-р на и. н. Антонина Кузманова - съпруга на покойния д-р на и.н.  и  автор на учебници по история и цивилизация Стойчо Грънчаров. В журито са били уважаваните и известни историци Радослав Симеонов, уредник на Военно гробище-музей към РИМ - Добрич и Петър Бойчев - директор на исторически музей в гр. Тутракан.
В раздел реферати отлично са се представили Павел Матеев и Боян Димитров от 9-б клас на тема: ”Участието на 19-ти Пехотен полк в епичната битка за Добруджа” с научен ръководител за конкурса Румяна Раденкова – съобщават още от гимназията.
От училищната управа поздравяват своите талантливи ученици заради заявената от тях гражданска позиция и мотивация за национална гордост и самочувствие. 

Деветокласничка от ПГПЧЕ  на второ място в национален конкурс за есе