17-годишна художничка от Разград спечели конкурс за портрети
17-годишна художничка от Разград спечели конкурс за портрети / netinfo
17-годишна художничка от Разград е големият победител в конкурс за портрети.

Над 400 с били рисунките на малки художници от цялата страна, изпратени на сайта за детски конкурси по изобразително изкуство www.artcontestor.com. Призьори са определени в три възрастови групи – до 8, до 12 и до 18 години. Симона Петкова от Разград е обявена за Големият победител.

Организаторите уточняват, че Симона е участвала с две рисунки „и ни показа, че отлично владее портретa. Нашите адмирации! Изборът ни за Голям победител на конкурса е заради комплексното й представяне и с двете творби. Въпреки това, насочваме вниманието ви към портрета на Кърт Кобейн заради техниката която е използвана.“.

Симона е ученичка в ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, паралелка „Биология и химия“. Рисуването й е хоби от малка, не ходи на уроци, но очевидно уникалният й стил впечатлява експертите.

Сайтът за детски конкурси за изобразително изкуство е собственост на старозагорската галерия „ГаласАрт“, която осигурява материалните награди за победителите – професионални художествени материали на различна стойност в зависимост от класирането на малкия художник.

17-годишна художничка от Разград спечели конкурс за портрети
netinfo