сняг
сняг / iStock/Getty Images
Условията за ски в планинския курорт "Беклемето" са добри, две от трите писти са подготвени, заснежени, обработени и работят, съобщи Цветомир Таслаков от ски центъра. Пистите се обработват основно с технологичен сняг. Таслаков заяви, че тази година ски сезонът е започнал късно, заради високите температури и липсата на сняг.

Скиорите могат да използват малката ски писта при хотел "Сима", както и голямата "Карцов бук". Времето е подходящо, няма вятър. "През почивните дни имаме доста хора, тъй като в това време на пандемия много предпочитат да спортуват, да излязат в планината на чист въздух", посочи Таслаков.

По думите му спазват се всички противоепидемични мерки в ски гардероба. Макар че помещението е голямо, се допускат максимум по шест човека, които задължително носят маски, шалове или шлемове. Извършва се пълна дезинфекция на ски гардероба през час и половина. На входа и вътре има дезинфекционни средства. На касите, където се закупуват карти за ски влека, също има дезинфектанти и указателни табели за спазване на дистанция.

Групите в ски училището са не повече от 10 човека, като предварително се измерва температурата на ски учителите и обучаващите се. По време на обучението няма пряк контакт между тях, а дистанцията е поне 1,5 метра.

Пандемията и късното начало на ски сезона се е отразило доста негативно на работещите в ски центъра. "Вложени са доста средства за ремонти, иновации, поддръжка, а не работихме в периода, когато обикновено има най-много хора. Не мисля, че дори сезонът да е по-дълъг, ще се компенсират загубите", заяви още Цветомир Таслаков и добави, че няма промяна на цените в ски центъра.
БТА