Пепа Деведжиева
Пепа Деведжиева / netinfo
„Смехотворно е в 21 век кметството на един район на Пловдив да е в бараки, а именно това е ситуацията с районната администрация на „Северен” от години“, заяви в позиция до медиите зам.-председателят на ОбС на града Пепа Деведжиева.

По думите й, в две последователни бюджетни години общината задели средства за преместване на кметството на подходящо място, като единият вариант е това да стане в недовършената сграда на „Заводски строежи”.

Район "Северен" става все по-приятна зона за живеене

„Плановете за това са отпреди повече от 10 години, но фирмата е обявена в несъстоятелност и на ход е частен съдебен изпълнител. Независимо от предвидените средства реални стъпки не бяха направени. Предстои да приемем бюджета на Пловдив за 2018 г. и мисля, че е крайно време в него да бъдат заделени пари за решаване на този проблем, но този път да поемем ангажимента да не пренасочваме тези средства за неотложни нужди. Спешни непредвидени разходи винаги ще има, но не трябва да ги покриваме с парите за район „Северен”, категорична е Деведжиева.

Георги Стаменов направи отчет за двегодишната си работа като кмет

„Иначе и хората, които имат някакъв проблем за решаване в кметството, и работещите там ще продължат да си общуват в помещения с линолеум на пода и шперплат по стените. Колко подходящо е това за една Европейска столица на културата, е риторичен въпрос“,  коментира още зам.-председателят на ОбС.