Устата пее за пловдивски отличници

Устата пее за пловдивски отличници
Устата пее за пловдивски отличници / sxc.hu

Рап певецът Устата ще пее за учениците от Професионална Гимназия по Хранителна техника и технологии в Пловдив. Срещата е заслужената награда на учениците след участието им в Кампанията „Лист по Лист 2012", която беше организирана от Община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ и се проведе през ноември.

В нея възпитаниците на гимназията успяха да съберат общо 2580 кг хартия, което ги класира в челната тройка, заедно с ОУ „Душо Хаджидеков" и ЧПГ „Класик". По време на Кампанията „Лист по Лист Пловдив 2012" над 8000 ученици, граждани и фирми, успяха да съберат 18 020 кг хартия, като по този начин спасиха от изсичане 306 дървета.

Събраните средства от кампанията бяха дарени на 4-годишния Деян Юруков. Детето вдъхнови възпитаниците на училището и те организираха коледен благотворителен базар, след който успяха помогнаха с още 1200 лв. за лечението му.

Срещата с Устата ще се проведе на 15 януари от 13 часа във физкултурния салон на училището. Предвидени са много изненади, конкурси и поздрави. Специален гост ще бъде и малкият Деян със своите родители, доброволци на НАРД, представители на Община Пловдив.