/ снимка: Адриан Кулев
Над 6 катастрофи за часове
Със заповед на кмета на община Смолян, Николай Мелемов се задължават всички автомобили, които се движат на територията на града да са преведени в подходящ вид за зимни условия. Това значи, че автобусите на градския транспорт и такситата, трябва да са оборудвани с вериги, уточни зам.-кметът на общината инж. Марияна Цекова.

Четири катастрофи в Пазарджишко от започването на снеговалежа

„Пътищата в града са проходими при зимни условия,фирмите чистят улиците още от малките часове на нощта. Нека всички бъдат така добри да си преведат автомобилите в подходящ ви.

Всички сигнали от сутринта за катастрофи са вследствие на неподходящи гуми или несъобразена скорост. Улиците веднъж са чистени. На главните улици са пускани гребла, опесъчавано е“, коментира инж. Цекова.

Не карайте по Подбалканския път, Троянският проход е затворен

Сигнали за проблемни улици, катастрофи заливат социалните мрежи от сутринта, като някои от тях са верижни. По информация на дежурната част на Община Смолян, катастрофите от сутринта, за които при тях е сигнализирано са шест, в това число са и верижните.

Проблеми има в кв. “Райково“, където една от основните улици към училище е предизвикала сериозни проблеми от сутринта и там е имало верижна катастрофа с няколко автомобила.

Сериозен инцидент е имало и на околовръстният път до тунела в кв. „Устово“, където джип е паднал в коритото на реката и се е наложило намесата на пожарникари, които рязали тавана на колата за да извадят шофьора. Той в момента е в болница с множество травми, уточни шефът на Спешна помощ Смолян д-р Венелин Денев.

Ограничение по всичките проходи в Смолянско, сняг вали в цялата област

Кран заби стрелата си на стръмен участък в постройка на завой в кв. „Райково“. Няколко коли са ударени и в посока на Икономическата гимназия в Смолян.

В Смолян продължава да вали сняг, като се очаква ситуацията да се усложни още, въпреки че на този етап снежната покривка не е сериозна. „Нямаме сигнали за села без достъп или проблеми“, уточни инж. Цекова.

Според магазинери на автоаксесоари, от сутринта най-търсената стока са веригите, като те се продават като „топъл хляб“.